Bogdan Moșescu, tentativa de candidat cu care USR nu ar fi trebuit să se prezinte vreodată, la Medgidia

Luat de pe stradă și ”așezat” în funcții bine plătite

La 28 de ani, Moșescu are deja toate defectele unui politician veros. Nimerit în campania electorală în anturajul lui Valentin Vrabie, puștiul i-a căzut cu tronc primarului, doar pentru că avea imaginea unui tânăr intelectual cu reale perspective. Adevărul e că Moșescu are talentul ăsta, să te păcălească la prima vedere, dând impresia că e un etalon al noii generații. E nevoie de timp pentru a vedea cu adevărat putreziciunea din spatele mărului care pare frumos.

Valentin Vrabie l-a luat de mână și l-a făcut City Manager al municipiului Medgidia. Nu cred că-și închipuie cineva, ținând cont de prietenia dintre cei doi, că Moșescu a ajuns în funcție studiind din greu și mai ales, depășind concursuri dificile. Adevărul e că nu știm nimic despre concursul prin care tânărul Moșescu a ajuns în funcție. Vrabie l-a dorit acolo, lucrurile s-au rezolvat, iar moralistul Moșescu n-a avut nimic de comentat.

Și tot Vrabie l-a așezat și în consiliul de administrație de la Spitalul Municipal. Să fie bine ca să nu fie rău, cum s-ar spune.

Salarii regești pentru Moșescu și familia

Imaculatul Bogdan Moșescu nu a declarat niciodată public salariul pe care-l încasa de la Primăria Medgidia, pentru funcția de City Manager. Motivul l-am aflat în urma unei solicitări către instituție, în urma căreia ni s-au prezentat cifrele.

21.693 de lei încasa brut, la Primăria Medgidia, Bogdan Moșescu. Adică 12.691 de lei în mână, lunar. Adică de 5-6 ori salariul minim pe economie sau de 4 ori salariul mediu pe economie.

97.000 de euro a primit Bogdan Moșescu remunerație, în mână, în toată perioada în care a fost administrator public al Primăriei, iar costul brut pe care l-a suportat Primăria timp de trei ani a fost de 166.000 euro.

Și, ca să fie copilul fericit, Vrabie a avut grijă și de logodnica tânărului, pe care a angajat-o în Primăria Medgidia, la două săptămâni după el. Angajată la biroul de proiecte europene, logodnica lui Moșescu s-a bucurat și ea de o remunerație demnă de iubita șefului. 14.872 de lei încasa brut domnișoara, însemnând după un calcul simplu că după impozite, băga direct în buzunar suma netă de 8700 de lei, lunar. Adică aproximativ 66.000 de euro în trei ani, un cost, cu tot cu impozite de 113.000 euro pentru administrația din Medgidia.

Mai departe, după ce a prins un pic de cheag în administrația locală, Moșescu și-a adus aproape și cumnata. Oana Buzoianu, angajată în februarie 2017 la serviciul juridic, a încasat 7991 de lei lunar, adică 12.880 de lei brut. A fost șefa departamentului juridic (doar nu era să fie un funcționar de rând) și a avut control total pe achizițiile instituției.

Mai multe detalii AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *