ASCENSIUNEA SI DECADEREA LUI VRABIE

La alegerile din 2016, Valentin Vrabie a candidat independent la localele din Medgidia si a castigat cu un scor fara drept de apel. A venit pe un val de simpatie alimentat de cele 57 de contracte cu presa locala si centrala pe care le-a platit timp de 8 ani din banii comunei Pestera in care era primar. Principala promisiune pe care a facut-o in campania din urma cu 4 ani a fost scaderea pretului apei la valoarea de 1 leu si scoaterea companiei RAJA din Medgidia. S-a dovedit in finalul mandatului ca nu a fost decat o minciuna electorala impachetata frumos pentru oamenii cu venituri modeste din oras, la ultimele sedinte de consiliu local propunand proiecte de hotarari prin care dona cu titlu gratuit diverse terenuri catre operatorul RAJA. Mai mult decat atat, chiar fiul sau Vasile Vrabie, fiind asociat intr-o societate comerciala cu fiul directorului general RAJA, Felix Stroe, ceea ce spune multe despre relatiile de prietenie pe care le au cei doi.

Independenta lui Valentin Vrabie s-a dovedit a fi falsa chiar de la inceput. De fapt, a fost presedintele filialei PSD Pestera pe perioada celor doua mandate pe care le-a avut acolo si in anul 2009 a fost chiar presedinte interimar al filialei PSD Medgidia. La inceputul anului 2016, prin metode mai putin ortodoxe a reusit sa convinga intreaga filiala PMP din Medgidia sa treaca in bloc la M10, partid alaturi de care a si facut campanie electorala si a castigat alegerile. Cu aceeasi „independenta” a continuat cateva luni mai tarziu cand s-a inrolat in ALDE, facand campanie la alegerile parlamentare din 2016 pentru partidul lui Calin Popescu Tariceanu, alaturi de seful filialei ALDE Medgidia, Niculae Paun. Dupa rezultatele dezastruoase de la parlamentarele din acel an, a parasit barca ALDE si imediat a depus adeziune in partidul lui Victor Ponta, PRO Romania. Mai tarziu, asa cum vom vedea in continuare, Vrabie atinge apogeul din punct de vedere politic si adera la PNL, conducerea judeteana a partidului, in speta Bogdan Hutuca, punandu-i filiala din Medgidia la picioare, chiar daca era greu apasat de zecile de dosare penale pe care le-a acumulat in timpul mandatului. Ca o concluzie, independentul Vrabie s-a dovedit a fi cel mai mare prostituat politic.

In primul an de mandat, imbatat de victoria pe care a avut-o in alegeri, a crezut ca e deajuns sa se laude cu fostele „realizari” de la Pestera si oamenii din oras ii vor sta cuminti la picioare. Asteptarile medgidienilor erau mari iar primarul deja dadea semne de impotenta administrativa iar promisiunile din campanie nu se concretizau. In schimb, fostul solist din formatia la care a cantat in tinerete, „Patru Vrabii si un Ciumag”, s-a gandit sa faca show. Nu orice show, un mare festival finantat din bugetul local, DAPYX, chiar daca initial a mintit ca proiectul ar fi finantat din fonduri europene. Festivalul a fost un mare bluf, in conditiile in care Medgidia avea nevoie de proiecte concrete de infrastructura.

Alt mare bluf a fost organizarea referendumului pentru dizolvarea Consiliului Local care pana la urma a dus la constituirea unor dosare penale facute celor care au completat liste false cu semnaturi si pe care Primarul Valentin Vrabie le-a girat. Circul a continuat cu mitinguri in fata Prefecturii Constanta dar nesustinut de populatie avand o prezenta foarte slaba.

Citeste mai mult: AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *