Musulmanii din Medgidia, invitați la rugăciune pe stadion. Valentin Vrabie: ”Nu am aprobat nimic”

O postare pe Facebook a președintelui Uniunii Democrate Tătare încurcă ițele înaintea sărbătorii de Ramadan a comunității musulmane din Medgidia. Astfel, Naim Belgin anunță că Primăria Medgidia a răspuns afirmativ cererii enoriașilor musulmani de a oficia slujba sfintei sărbători a Ramadan Bayramului pe stadionul din localitate. Desigur, cu respectarea unor condiții impuse de starea de urgență în care se află România din cauza pandemiei de coronavirus.

Acesta este anunțul postat în mediul online. Prin această aprobare, primarul municipiului Medgidia ar încălca legislația din starea de alertă, atunci când autoritățile centrale au interzis organizarea de manifestări publice inclusiv în spații deschise.

“NU am aprobat nimic, Belgin se bagă unde nu-i fierbe oala”

Contactat telefonic, primarul Valentin Vrabie a declarat pentru Ordinea.ro următoarele:

“În primul rând, să lămurim un aspect: Naim Belgin reprezintă o entitate politică și îi propun să nu amestecăm religia cu politica. Ceea ce a făcut dumnealui vine să bulverseze întreaga comunitate musulmană din Medgidia. Nu am aprobat nimic, Naim Belgin se bagă unde nu-i fierbe oala. Știm foarte bine că adunările publice sunt interzise în această perioadă și respectăm legea în perioada stării de alertă. Nu se organizează nimic la Medgidia.”

Mai multe detalii AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *