Societatea controlată de familia consilierului local Marian Butnaru acuzată

Consilierii locali din Medgidia au primit ieri, înaintea ședinței de Consiliu Local, un document prin care au fost informați cu privire la un nou control al Curții de Conturi la Spitalul Municipal Medgidia. Acesta a vizat neîndeplinirea de către fosta conducere a unității spitalicești a măsurilor lăsate de Curtea de Conturi în anul 2016 și care nu au fost rezolvate nici până în ziua de astăzi.

Acestea au vizat investițiile asumate prin contract de societatea SC Marigen Prod SRL Medgidia, concesionarul serviciului blocului alimentar al Spitalului Municipal Medgidia. “Firma care furnizează acest serviciu nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, creând un prejudiciu Spitalului Municipal de peste patru miliarde de lei. Știu că de 18 ani de când această firmă care furnizează servicii la Spital nu a plătit niciodată niciun leu chirie sau concesiune așa cum este obligatoriu”, a precizat primarul Valentin Vrabie cu privire la acest subiect. Societatea SC Marigen Prod SRL Medgidia o are ca administrator pe Elena Odeta Butnaru, nimeni alta decât soția consilierului local Marian Butnaru, așa cum reiese din actele depuse la Spitalul Municipal Medgidia. 

Investițiile realizate de familia Butnaru în 18 ani la blocul alimentar: înlocuiea parțială a tâmplăriei din lemn termopan și două aragazuri

Până la această dată, SC Marigen Prod SRL avea obligația să facă investițiile, obligatorii conform actului adițional al contractului. Cel în care se angaja ca în termen de 12 luni să se ocupe de înlocuirea ferestrelor de lemn cu geam termopan, finisajele pavajului de la bucătărie, înlocuirea instalațiilor electrice și ventilație, reparațiile la instalația frigorifică sau racordarea la o sursă de apă, instalația gaz, dotarea cu aparatură modernă în bucătărie, amenajarea boxei de curățenie, efectuarea igienizării, renovării și modernizării întregului spațiu. “Din verificarea pe teren efectuată de auditori s-a constatat că deși termenul de 12 luni a fost asumat pentru efectuarea investițiilor, acestea nu au fost efectuate decât înlocuirea parțială a tâmplăriei din lemn termopan și s-au achiziționat două aragazuri”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Tot în cadrul raportului Curții de Conturi se aduce în discuție la punctul 2.3. “Neîndeplinirea obligațiilor de plată față de bugetul local, reprezentând cotă parte din sumele încasate cu tilu de chirie pentru spațiilor aparținând domeniului public al UATM Medgidia”.

Vezi mai multe: AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *